Siirry sisältöön
Rautalammin Pestuumarkkinat 14.-15.9.2024

Vuoden mahtavimmat markkinat jälleen 14.-15.9.2024.

Rautalammin pestuumarkkinoita on järjestetty yli 200 vuotta, alkaen vuodesta 1821 ja niitä vietetään perinteisesti syyskuun toisena viikonloppuna. Tuolloin raitti ja pestuualue täytyvät myyjistä, kävijöistä ja perinteisestä pestuutunnelmasta. Pestuilla kohdataan tuttuja, tuntemattomia, noudatetaan perinteitä esim. Matin puupajan vossikka-ajelulla ja tai nauttimalla markkinaherkkuja: lettuja, muikkuja, makkaraa tai jotain vähän eksoottisempaa!  

Ohjelma on monipuolinen ja se on kuin vanha hääloru: jotain uutta, jotain vanhaa, jotain lainattua ja jotain sinistä. Varmaan jokunen hääparikin on syntynyt Pestuumarkkinoiden jälkeen muusta puhumattakaan.  Ohjelmistossa on mm. PikkuPestuut, kirkkovenesoutua, PestuuRock, vanhojen pukujen näytös, työntekijöiden pestaus, raittisoittokilpailu, työnäytöksiä,pestuutansseja, sekä Masinistiin kultuur’päevät ja pestuuajot. Tapahtumaa myös museon pihalla ja paikallisissa ravintoloissa.

Ohjelma tarkentuu pikkuhiljaa ja sitä voi katsella facebooksivuilta Rautalammin Pestuumarkkinat tai nettisivuilta www.rautalampi.fi/pestuumarkkinat. Tervetuloa mukaan syksyn kohokohtatapahtumaan!

Lisää Pestuumarkkinoiden historiasta voi lukea täältä

PS. Pestuumarkkinat ovat koko kylän ponnistus. Pääjärjestäjinä Seurayhtymä Rautalammin Pestuumarkkinat ry ja Rautalammin kunta ja järjestelyissä ovat vahvasti mukana mm. paikalliset yrittäjät, yhteisöt, yhdistykset, kylätoimikunnat ja RautU. Ja ilman myyjiä, esiintyjiä ja markkinakävijöitä ei olisi mitään.