Rautalampi on pieni, mutta vireä maaseutukunta aivan keskellä Suomea. Rautalampi ja sen asukkaat tuntuvat pursuavan ideoita, innostusta ja uskoa tulevaisuuteen.

Menneinä vuosisatoina Rautalampi oli merkittävä emäpitäjä. Alueena paikkakunta oli lähes entisen Uudenmaan läänin kokoinen. Entisaikaan Rautalammille muuttaneet virkamiehet perustivat herraskartanoita ja toimivat kulttuurivaikutteiden välittäjinä paikkakunnalla. Rautalampi on kulttuuripitäjä, jossa on aikojen saatossa asunut ja viettänyt aikaa useita säveltäjiä, runoilijoita, kuvataiteilijoita ja kirjailijoita. Tunnetuimpia lienee runoilija Eino Leino sekä Finlandia-palkittu Kari Hotakainen. Rautalammin kirjaston läheisyydessä kulkeva Juoksuhaudantie on nimetty Finlandia-voittajan mukaan

Rauhallinen, turvallinen ja vireä

Rautalammin kunta sijaitsee rauhallisella maaseudulla Sisä-Savossa, Pohjois-Savon maakunnassa. Kunnalla on rajaa sekä Etelä-Savon että Keski-Suomen kanssa. Maisemaan tuovat leimansa suuret korkeuserot sekä lukuisat järvet ja lammet. Koko Rautalammin ympäri pääsee kiertämään vesistöjä pitkin ja myös kuntakeskus on järvien ympäröimä. Asukkaita kunnassa on noin 3 100. Lisäksi vapaa-ajan asuntoja on noin 1700, joista 1 100 on ulkopaikkakuntalaisten omistamia. Heidän myötään erityisesti kesällä paikkakunnan väkimäärä kasvaa huomattavasti. Rautalammilla asutaan väljästi omakotitaloissa maaseudun rauhassa tai taajamissa palvelujen lähellä.

Lue lisää Rautalammin kunnan kotisivuilta

www.rautalampi.fi