Siirry sisältöön
Kerkonkosken kylä

Kerkonkoski on muutaman sadan sukkaan kylä  Pohjois-Savossa Rautalammilla. Kylä sijaitsee Suonenjoen ja Vesannon välisen tie 545 varrella. Kylän keskustan läpi virtaa Kerkonjoki, joka yhdistää toisiinsa Kiesimäjärven ja Niiniveden. Kerkonkosken kanava valmistui v. 1927 ja se toimi aikanaan merkittävänä puunkuljetusreittinä seutukunnalla.

Kerkonkosken Ketterä on 80-vuotias urheiluseura, joka toimii Kerkonkosken kylällä.  Aiemmin liikuntakasvatukseen keskittynyt seura toimii tänä päivänä Kerkonkosken kylän aktiivisimpana yhdistyksenä. Kyläyhdistys lakkautettiin v. 2007 ja maa- ja kotitalousseuran toiminta on myös vuosien myötä hiipunut. Ketterän lisäksi muita Kerkonkosken alueella toimivia yhdistyksiä ovat kalastusosakaskunta sekä Kerkon Erä.

Ketterä omistaa Kerkonkosken kylän keskustassa sijaitsevan seurantalon eli Seuralan. Seuralassa järjestetään erilaisia liikunta- ja harrastuspiirejä yhteistyössä kansalaisopiston ja seurakunnan kanssa. Seuralaa myös vuokrataan kokous-, juhla- ja tapahtumakäyttöön.

www.visitkerkonkoski.fi

Kerkonkosken Facebook-sivut