Siirry sisältöön

Peltolan Blue on kotimaisten sinihomejuustojen aatelinen, joka syntyy juustomestareiden käsityönä.

Peltolan Blue -sinihomejuuston maukas aromi ja omintakeinen vivahteikas maku tulevat tilalla kasvatetusta puna-apilasta, jota käytetään lehmien ruokinnassa. Puna-apilan ansiosta Peltolen sinihomejuusto sisältää myös tavallista enemmän Omega 3 -rasvahappoja.

Roquefort-tyyppinen Peltolan Blue sopii lempeän, täyteläisen makunsa ja hienostuneen, viipyilevän arominsa ansiosta juustotarjottimelle, jälkiruokiin, ruoanlaittoon sekä viinin kanssa nautittavaksi.

Peltolan Juustolassa juustot valmistetaan perinteisin keinoin käsityönä. Kokeneet juustomestarit osaavat jo maidon nähdessään arvioida, mitä laadukkaan lopputuloksen aikaansaamiseksi tarjotaan. Juuston kehittäminen vaatii harjaantunutta silmää, jatkuvaa seurantaa ja ammattitaitoa. Juuston valmistamista voidaankin pitää hellänä huolenpitona. Peltolan juustot rei'itetään, suolataan, tunnustellaan ja pakataan käsin. Myös laaduntarkkailua tehdään koko valmistuksen ajan; Juustomestarin harjaantuneet makuhermot kertovat tarkasti, milloin sinihomejuusto on sopivan kypsää ja laatu kohdallaan.

Peltolan Juustola valmistaa juuston oman tilan maidosta. Tila sijaitsee Rautalammin Vaajasalmessa. Juusto valmistetaan yhtiön juustolassa naapurikunnassa Suonenjoella.

Peltolan Blue on saatavilla hyvin varustelluista ruokakaupoista sekä useiden suomalaisten huippuravintoloiden ruokalistoilta. Rautalammilla Peltolan Blue löytyy esimerkiksi Ravintola Nuapurin ja kesäisin myös Konttiravintola Mortonin ruokalistalta sekä K-market Rautalammin ja S-market Rautalammin hyllystä.

Peltolan Juustola

www.peltolan.fi