Siirry sisältöön
Rajasaaren kierros

Perustiedot reitistä

Aloitus- ja lopetuspaikka: Törmälän Loma- ja kurssikeskus (Konnekoskentie 552, 77700 Rautalampi)
Vaativuus: Keskivaikea
Soveltuvuus: Perusmelontataidot hallitsevalle omatoimimelojalle, joka osaa lukea karttaa. Etenkin etelä– tai pohjoistuulella reitillä joutuu melomaan vastatuuleen.
Pituus: 8 km
Kesto: n. 4 tuntia, rengasreitti
Reittimerkinnät: Reittiä ei ole merkitty maastoon

Hankaveden saaristo on ihanteellinen melontakohde. Saaristo tarjoaa melojalle suojaa myös tuulisella kelillä. Kirkasvetinen Hankavesi on villin järvitaimenen luontaista elinaluetta ja vesi on kirkasta ja juotavan puhdasta.

Meloen on mahdollista nähdä läheltä monia vesilintuja ja nauttia Hankaveden saariston luonnosta.

Reitti alkaa Törmälän loma- ja kurssikeskuksen rannasta ja kulkee Rautalammin Hankavedellä. Alue on saaristoinen vaikka tuuli sopiikin puhaltamaan Hankaveden pikkuselillä. Suositeltava reitti on meloa Törmälästä Jänissaarten kautta Hoikkasaaren ja Vilosensaaren välistä ja jatkaa Lukkarisen ja Niittysaarten välistä Rajasaarelle. Tuuliolosuhteet vaikuttavat lopulliseen reittivalintaan.

Rajasaarella on melontalaituri, katettu nuotiopaikka ja kota kauniin koivikon keskellä. Rajasaarelta ohjeellinen reitti jatkuu Lehtosaaren ja Säkkäräniemen kautta kohti Niittysaarta ja edelleen Pappilansalmen kautta takaisin Törmälään. Mikäli haluat jatkaa melontaa Etelä-Konnevedelle, turvallisin reittivaihtoehto on kulkea Karinkosken kautta.

Lisätietoja