Perustietoa

  • Perustettu 2014
  • Sijaitsee Rautalammin ja Konneveden kuntien alueella
  • Pinta-ala n. 15 km2
  • Kävijämäärä 49.100 (2020)

Kansallispuistoalue ulottuu kahden maakunnan, Pohjois-Savon ja Keski-Suomen alueelle. Etelä-Konnevesi on yksi kauneimmista Keski-Suomen suurjärvistä. Se on Rautalampia ympäröivän vesistön, Rautalammin reitin, keskusjärvi. Vesi on erittäin kirkasta ja näkösyvyys suuri. Järveltä päin katseltuna sen aallot huuhtovat kivisiä ja jyrkkiä kalliorantoja. Karun ja männikköisen yleisilmeen taakse kätkeytyy kuitenkin erittäin reheviä lehtoja saaren ja mannerrantojen sisäosissa. Kallioiset rannat ovat monin paikoin säilyneet rakentamattomina ja yhdessä jyrkkärinteisten mäkien kanssa ne luovat järvelle ainutlaatuista erämaatunnelmaa.

Veneily on mainio tapa tutustua järvien ympäröimään kansallispuistoalueesen. Alueella sijaitsee niin Metsähallituksen kuin kuntien ja yksityisten ylläpitämiä tuli- ja rantautumispaikkoja ja satamia, jotka palvelevat veneilijöitä monipuolisesti. Rautalammilla on myös tarjolla kanoottien vuokrausta sekä ohjattuja melontaretkiä.

Kansallispuistomaisemiin pääsee myös patikoiden. Siihen parhain vaihtoehto on Kalajanvuori, joka on Rautalammin tunnetuin näköala- ja retkeilypaikka. Vuori kohoaa kalajanjärvestä 115 metriä ja viereisestä Vuori-Kalajan lammesta 70 metriä ylöspäin. Kansallispuiston alue on Rautalammin ja Suomen luontoa kauneimmillaan. Tervetuloa nauttimaan.

Lisää tietoa Etelä-Konneveden kansallispuistosta

Asiakaspalvelu

Metsähallitus
Sisä-Suomen asiakaspalvelu
puh. 020 639 5270
sisasuomi@metsa.fi