Siirry sisältöön
Saapuminen kansallispuistoon

Etelä-Konneveden kansallispuisto sijaitsee Pohjois-Savon ja Keski-Suomen rajalla Rautalammin ja Konneveden kuntien alueella.

Autolla

Helpointa on saapua Etelä-Konneveden kansallispuistoon omalla ajoneuvolla (autolla, tilauslinja-autolla, polkupyörällä). Tieverkosto johtaa suhteellisen hyväkuntoisena eri lähtöpaikoille.

Autovuokraus

Lähimmät vuokra-autojen vuokrauspisteet löytyvät Kuopion juna-asemalta (90 km Etelä-Konneveden kansallispuistoon).

Veneellä

Etelä-Konnevesi sijaitsee niin kutsutulla Rautalammin reitillä ja on yhteydessä Päijänteeseen. Etelä-Konnevedelle voi tulla veneellä siis esimerkiksi Jyväskylästä tai jopa Lahdesta asti. Veneväylä kuuluu Suomen tärkeimpiin sisävesiväyliin ja on merkattu Lahdesta Etelä-Konnevedelle.

Junalla Suonenjoelle

Lähin juna-asema löytyy Suonenjoelta, 30 kilometrin päästä kansallispuistosta. Suonenjoelta on helpointa jatkaa kansallispuistoon taksilla. Katso paikalliset taksit sivulta Taksit ja kuljetuspalvelut. Taksikyyti kannattaa varata etukäteen.

Voit myös matkustaa Rautalammille linja-autolla. Rautalammilta pääsee kansallispuistoon jalan tai pyörällä (12km). Voit kulkea esimerkiksi kartanokierroksen kautta.

Lentäen Kuopioon

Lähin lentoasema on Kuopion lentoasema Rissalassa, josta on 100 kilometriä Etelä-Konnevedelle. Voit jatkaa matkaasi Etelä-Konnevedelle vuokraamalla auton lentokentältä.

Bussilla Rautalammille

Matkahuollon linja-autot kulkevat Rautalammille Kuopiosta ja Jyväskylästä. Vuorot ovat kuitenkin kesäaikaan harvassa, eivätkä kulje juuri viikonloppuisin. Varmista ajantasainen tilanne Matkahuollon sivuilta. Voit laittaa saapumispaikaksi osoitteen ”Rautalampi” (12km kansallispuistoon) tai ”Konnekoski th (Rautalampi)” (2,5-7km kansallispuistoon). Onnibus pysähtyy Koskelossa, josta on Rautalammille 13 kilometrin matka. Rautalammilta kansallispuistoon on vielä 12 kilometriä. Voit jatkaa matkaasi taksilla tai jalan.